Beställ filmer och böcker här

DVD 75 minuter Pris:140 kr

livetdvd

Livet från den andra mörka sidan

HELVETE OCKSÅ När filmen visades första gången i början på åttiotalet på filmhuset i Stockholm ringlade köerna långt ner på gatan.
Animationen gungar och och skakar i rytm med specialinspelad musik
av DAG VAG. Det är fredag och sista lektionen kryper fram.
När skoldagen äntligen är slut gäller det att göra sig i ordning inför kvällen och få lite stålar av farsan. Polarna träffas i en källarlokal och det blir mycket alkohol. På skolfesten lirar bandet "ZEG DEG".
För alla som var unga på 80-talet känns gruppen DAG VAG igen, som gjort musiken genom hela filmen.
Vi följer huvudpersonen genom en riktig fylla och allting slutar i brutalt misslyckande på ett förortstorg i tidig morgontimme. Helvete också är en 20 minuter animerad musikfilm. Producerad av Svenska Filminstitutet.
1980 fick filmen stor uppmärksamhet och vann första pris vid filmfestivalen i TAMPERE.

JULFILMEN Producerad 1984 av Kanalfilm med hjälp av en våldsam inspiration. Filmen är en betraktelse över julen och hur kommersen har tagit över vårt julfirande.
Häftig animation i fyra minuter till den suveräna rocklåten "Det är inte snön som faller"av Anders F. Rönnblom. Jullåten med den fantastiska texten där varje textrad är som en animation.
"Jag är ensam kvar och dansar runt granen. Men var är glädjen och var är barnen. Något faller i mitt gråa hår. Tomtefar är skadad och läggs på en bår"
Filmen har vunnit två priser i Odense och deltagit vid filmfestivalen i Annecy. Den gick het på discok när den var ny. Visades på hamburgerkjedjan Clock några veckor före julen 1984, men togs bort när många besökare upprörts över innehållet.
Kan tillläggas att Kanalfilm har julgran varje år.

OM NATTEN Den här 10 minuters animationen handlar om ensamhet, nattarbete, urban tomhet. Den ingick i projektet "Sverige-80" en idé som innebar att man skulle visa kortfilm mellan reklamen och huvudfilmen.
Det satsades pengar och producerades en rad filmer av olika slag men sedan dog projektet. Nu visa det trailers på kommande filmer i stället.
"Om natten" visades dock på detta sätt. Filmen innehåller åttiotals syntmusik, specialskriven för varje ruta. Det var tänkt att det skulle bli en rad filmer med titeln "OM .." till exempel festen, stressen, förälskelsen mm. Det blev bara en film.

Copyright © Lennartart 2024

.