Beställ filmer och böcker här
bultens huvud

Läs om Bultismen
Bultens egen filosofi

vitt

Bultens egen sida

nnnnnnn

Välkommen till Bultens egen värld. Den består av ett hus, en trädgård
och så långt man orkar promenera från huset. T.ex. till mataffären.
Några citat från Bulten:
"Jag är en klump på fyra ben, med nos, ögon, öron och en liten svans."
"Man ska stå för vad man säger. Men det är skönare att ligga."
"Katter är egentligen okay, men som hund har man ju ett visst medfött beteende"

bulten glad när husse kommer
bulten sitter på trapp bulten sitter på trapp

En bilderbok och en Läsa-Lätt bok samt två pixi böcker har utgivits med Bulten. Bilderboken heter "Bulten-livets mening".
På första uppslaget kommer Bulten fram till att:
"MAT - det är livets mening."
På sista uppslaget drar han slutsatsen att:
"Det borde vara mycket mer av livets mening."

Lätt att Läsa boken heter "Bulten - en klump på fyra ben" och kretsar även den kring mat. Vi får lära känna på Bulten
och hans egna filosofiska sätt att tänka.
Endast pixi böckerna går att beställa eftersom de andra är slut på förlaget.

Kortfilmerna med den rosa bullhunden Bulten har visats i olika kortfilmspaket för den yngsta biopubliken under många år. Genom Svenska Filminstitutets distribution av "Knattebio".
Filmerna har visats på TV i "Bolibompa" och i "Allra Mest tecknat" samt på Barnkanalen.

Bultens utmärkande drag är att han är ensam, aningens överviktig, men framför allt en filosof. "Bultismen" har sin egen logik, hämtad ur hundlivets vardagsperspektiv.
Det finns hittills fem kortfilmer med Bulten.
Röst: Leif Westerlund.

bulten fiser
bulten glad när husse kommer

Den första filmen om Bulten heter kort och gott "BULTEN" och är en 7 minuters betraktelse över Bulten och hans hundliv. En liten film där du lär känna Bulten och hans sätt att tänka. Bultens tankar rör sig allt som oftast kring ämnet "MAT"

"BULTEN - katter är egentligen okay." Bulten trodde att han skulle få en skön dag i solen på förstutrappan. Men friden störs, först av husse som klipper gräsmattan och när grannkatten dyker upp, kan det helt enkelt inte sluta på något annat sätt, än med en klassisk kattjakt.
7 minuter.

bulten sitter på trapp

"BULTEN - rena banditerna. " Bulten vaknar mitt i natten och får för sig att det är banditer i huset. Han hör underliga ljud från badrummet. "Är banditerna i tvättmaskinen?" Han tycker nästan lite synd om dem. Bulten hinner med en hel del dråpligheter i huset under natten. Men även en vakthund kan behöva lite skydd.

"BULTEN- helt automatiskt." Bulten är deppig. Han tycker inte att han duger. Han behöver nog bli lite mer automatisk. Automatiska hundar är ju mycker mer praktiska. Men vifta på svansen det kan han i alla fall. Helt automatiskt!

"BULTEN söker en kompis" Ensam och trött på sig själv beger sig Bulten ut i trädgården på jakt efter en kompis. Men varken skatan, grannkatten eller den balla hunden Bastian visar sig vara någon bra kompis. Vad Bulten inte märkt är att han hela tiden haft med sig en liten kompis. Men kan man vara kompis med en spindel?

"BULTEN - hemma hos." Vi har också gjort en liten film om hur vi gör en tecknad Bultenfilm. Ett reportage där Bulten själv berättar om hur han blir till och om hans värld.

Copyright © Lennartart 2024

.