Beställ filmer och böcker här

Bok / DVD 29 minuter Pris:120 kr

villebok

Glöm inte att läsa och se WEBB-SÅPAN Alla Hjärtan

allahjartan

Ville och Vilda Kanins sida

Se Ville äta morot.

Ville är en vit tamkanin med grå nos och gråa öron. Han lämnar sin trygga bur på gården och beger sig på en upptäcktsfärd i snårskogen. Han möter Vilda Kanin som bjuder på överraskningar och äventyr.

Filmen är producerad under 2003 -2005. Den är 29 minuter lång. Kaninerna och även de andra djuren, talar svenska.Boken, som är en illustrerad högläsningbok bygger på samma historia. En fortsättning finns som filmmanus som vi hoppas kunna förverkliga inom snar framtid.

Ville och vilda på affisch

Filmen består av minst 20 000 teckningar. Trots att merparten av arbetet gjorts i datorer (färgläggning, filmning , klippning etc.), är figurerna tecknade på klassiskt vis, med underljus på ritbordet - papper och blyerts. Animationen är gjord av Lennart Gustafsson, både på ritbordet och i After Effect. Här är en teckning på Vilda Kanin (när hon är lite orolig för Ville, som är ledsen) före och efter färgläggning.

blyertsteckning av Vilda färglad Vilda

Recensioner

Detta är en avskrift från Svenska Dagbladets nätupplaga, SvD.se Publicerat 1 september 2006

Nyproducerad film för de allra yngsta, de mellan sisådär 3 och 6 år, är sällsynt på våra svenska biografer och därför alltid välkommen. Lennart och Ylva-Li Gustafssons Ville och Vilda kanin särdeles så, eftersom den innehåller det mesta en småbarnsfilm bör. Såsom en rolig och spännande historia om en tamkanin som en morgon tar sig ur sin bur och prövar på livet i frihet, fantastiska kollagebilder där klassiskt cellanimerade karaktärer rör sig i filmade miljöer och välskriven musik som förhöjer känslointrycken.

Filmen väjer inte för att skildra skrämmande och hotfulla aspekter av en kanins liv i skogen, vilket är lite ovanligt i den här typen av filmer men som jag menar är ett respektfullt erkännande av de yngstas kompetens att handskas också med annat än av EU säkerhetsgodkända plyschöverdragna pastellgosedjur. Livet innebär ju svårigheter även för de minsta - men kanske kan välgjord och genomtänkt film hjälpa dem att hantera dem? I vilket fall är Ville och Vilda en trevlig ny bekantskap för barnen.

Malena Janson

Ville och Vilda äter soppa

Citat ur Alice Sundmans recension

LT, Södertälje 2:a september 2006

"De skapar filmer för de små. Över deras berättelser vilar ofta ett lugn, och i historien finns en värme som inte ger vika ens under de mest spännande händelserna. Därför blir det heller aldrig för otäckt."

"Ville och Vilda Kanin är en berättelse som rymmer djupa och allvarliga teman som berör alla barn. Konflikten mellan frihet och trygghet finns ständigt närvarande i barnens liv- vem vill inte vara stor och självständig, men också krypa in i tryggheten hos mamma och pappa? Rädslan för att bli bortvald och utbytt, att inte längre vara älskad finns också där-och hur hanterar man det? Där till vågar Lennart och Ylva-Li Gustafsson tala ett stillsamt språk, fjärran från dagens disneyfierade barnfilmer där starka upplevelser går före kvalitét. Ville och Vilda Kanin hör definitivt till de filmer jag vill rekommendera barnen att ta del av"

Copyright © LennArt 2012

.