kanalfilmlogga
Beställ filmer och böcker här

Det blir ännu mer om Kanalfilms historia.

datorer skärmar

Glädjande nog fortsatte beställningsjobben att trilla in och blev en välbehövlig brygga ekonomiskt i perioderna mellan våra egna filmer. Det tog och tar längre och längre tid att få produktionsbeslut från finasiärer, byråkratin bara ökar och ökar.

Hi tåg båt med barn

Till jul fick vi beställningar på julkort från Flyttfirman och andra. HI fortsatte anlita oss bland annat för en illustration på en järnvägsvagn "Hjälpmedelståget", den största illustration vi någonsin gjort. Vidare gjorde vi kartor och översiktsbilder till nya kunder.

karta-flygbild

I början på 2000-talet tog beställningsjobben slut. Nu fanns det bilder att hämta på nätet och behovet av tecknade gubbar minskade. I gengäld växte möjligheten att sälja våra filmer på DVD via hemsidan.

karta-flygbild bulten se sig själv

Datorerna tog snabbt över det tidigare tecknade hantverket, under de här åren.

Den stora utrymmeskrävande tekniken så som trickkamera och klippbord skrotades.

Somlikt hamnade på tippen annat på vinden och in flyttade förhållandevis små datalådor och skärmar. All produktion görs nu i datorn, inte ens blyerts penna och papper är kvar. Nu ritar vi direkt på skärmen.

En lång väg från början av Kanalfilms historia, med blyertspennor, papper, tuch, rörpennor och cellonark till datavärldens svindlande snabba tekniska utveckling.

Blyertspennor, tuchpennor, penslar och radergummin ligger nu som museieföremål i ateljén. Men det är roligare än någonsin att animera.
Måtte man aldrig dö!

Copyright © LennArt 2012

.